Blauwe Meer

Te midden van de mooie bossen bij Loon op Zand treffen we het Blauwe Meer aan. Door het lang gestrekte strand, het helder blauwe water en een gezellig terras met in de zomer palmbomen heeft het Blauwe Meer werkelijk een tropische aanblik.

Duikcentrum bij het Blauwe Meer

Ondanks dat de zon en zomerse temperaturen deze tropische droom voeden, kan hier het hele jaar door goed gedoken worden. De voorzieningen in het bijgelegen duikcentrum zijn namelijk uitstekend. Aangekomen bij het duikcentrum wordt je vriendelijk verwelkomd met een kopje koffie of thee. Er zijn kleedkamers met eventueel warme douches (dit laatste tegen extra betaling), spoelbakken, een vulstation en er kan materiaal gehuurd worden. Het is tevens een gerenommeerd testcentrum voor onderwaterscooters. Naast plezierduiken kun je hier ook goed terecht voor opleidingen, ze hebben zelfs een instructie-zwembad.

Na de duik of tussen duiken door kan er op het terras lekker worden gegeten en gedronken. Het Blauwe Meer staat daarmee garant voor een lekker dagje uit, ook voor de aanhang van de duikers.

Onderwater

Het zicht is het hele jaar door zo’n 15 meter, erg goed dus. Er liggen verscheidene objecten op de bodem, zoals een jachtje en een Cessna vliegtuig. Ook is er een parcourtje gemaakt van vierkante hoepels waar je doorheen kunt zwemmen. De objecten zijn met lijnen verbonden, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn en liggen niet dieper dan tien meter.
Het Blauwe Meer kent tal van verschillende soorten vissen, waaronder snoek, baars, paling en dikkopje. Langs de begroeide oevers aan de zuid- en westkant van het meer zijn deze vissen goed te spotten.

Kosten voor duiken in het Blauwe Meer

Om in het Blauwe Meer te kunnen duiken dien je van te voren een reservering te maken via de website van Dive Company. De kosten bedragen € 17,50 per persoon, dit is inclusief één flesvulling.