De Beldert

De BeldertCentraal in het land en goed te bereiken voor elke Nederlandse duiker ligt het meer de Beldert. Een bijzondere duikstek voor zowel ervaren als minder ervaren duikers. Aan het meer heeft zich een duikschool gevestigd met een duikwinkel, voorzien van ruime parkeergelegenheid. Er is een vulstation, er zijn toiletten en er kan wat te drinken gehaald worden. Het is dus wel even omkleden achter de auto, maar dat kan hier prima.

Cockpit

Het water in de Beldert is over het algemeen erg helder, waarbij in de zomer het zicht op z’n best is. Met lijnen aan elkaar verbonden zijn er enkele objecten te vinden onderwater. Zo is er bijvoorbeeld een zeilboot, een kotter en een grote auto. En er zijn verschillende vissoorten te zien zoals baars, snoek, zoetwaterkreeft, rietvoorn en modderkruiper. Maar de trekpleister voor duikers in de Beldert is toch echt de cockpit.

De cockpit is afkomstig van een Boeing 707 van Air France en ligt sinds 2007 op 12 meter diepte in de Beldert. De vier meter hoge cockpit is vanaf de kant binnen een kwartiertje zwemmen te bereiken. Via de achterkant kun je naar binnen en als een piloot plaatsnemen achter de nog resterende instrumenten. Dat levert leuke plaatjes op als iemand van buiten de cockpit jou door het raampje fotografeert.

Kosten

Omdat de faciliteiten vaak ’s avonds ook nog open zijn, kun je ook mooi doordeweeks een duikje maken in de Beldert, bijvoorbeeld na het werk. De kosten om te kunnen duiken bedragen € 2,50 en zijn zeker de moeite waard.

Reacties (2)

Reacties zijn gesloten. Je kunt geen nieuwe reactie plaatsen

  1. Een plas voor iedere duiker en duikschool, je kunt er opleidingen doe omdat er diverse lesplateu’s liggen en met het heldere water is het voor cursisten een ware openbaring, voor fotografie zijn er talloze objecten , voor de techduikers diverse oefenplekken, dan heb ik het nog niet eens over de duiker die geïnteresseerd is in de flora en fauna die overweldigend aanwezig is in deze plas! Topplek!

  2. de laatste keer dat wij er gedoken hebben was het zicht minder als 1 meter.
    en komen er van die idiote techduikers met hun scooter met een rot gang over je heen duiken
    die kunnnen je echt niet gezien hebben .
    levensgevaarlijk