Snorkelen

Als je niet wilt duiken maar toch iets van de onderwaterwereld wilt zien, dan is snorkelen een goed alternatief. Snorkelen stelt je in staat om zonder veel spullen en zonder ervaring op een relaxte of actieve manier te genieten van alles wat onder de oppervlakte te zien is.

Voordelen van snorkelen

Voor het gebruik van een snorkel hoef je niet meer elke keer je hoofd omhoog te houden om te kunnen ademen. Omdat hier normaal gesproken de meeste energie in gaat zitten, kunnen snorkelaars uren ontspannen aan de oppervlakte blijven drijven en naar beneden turen.

Wanneer je gaat snorkelen hoeft het niet te betekenen dat je alles alleen maar van een afstandje kunt zien en niks van dichtbij kan bekijken. Bij snorkelen kun je namelijk met gebruik van vinnen gemakkelijk een eind onderwater ‘duiken’. Hierbij wordt vaak de zogeheten hoekduik toegepast.

Nadelen van snorkelen

Bij het snorkelen kun je niet te lang onderwater blijven omdat je natuurlijk niet te lang zonder zuurstof kan. Het is daarom goed om niet te diep te gaan, zodat je nog zonder moeite de oppervlakte kan halen wanneer je de neiging hebt om te ademen. Eenmaal bovenwater blaast de snorkelaar het water uit z’n snorkel, zodat hij weer normaal kan ademen.