Duiken in Egypte

Eén van de meest populaire bestemmingen van Nederlandse duikers is Egypte. Dat Egypte geliefd is bij de duikende toerist heeft het land te danken aan een combinatie van de duikvriendelijke Rode Zee en de culturele hoogstandjes van het land. De Rode Zee, die de grens bepaald tussen Afrika en Azië, is beroemd vanwege haar rijkdom aan koraalriffen. Langs de kust van Egypte zijn de koralen rijk aan kleur en diversiteit en deze kustriffen behoren daarom tot de besten ter wereld. Daarnaast is de Rode Zee warm, helder en rijk aan tal van vissen. Een paradijs dus voor duikers.

Vissen die je tegen kunt komen wanneer je duikt aan de Egyptische kust zijn onder andere de Maanstaartjuweelbaars, de Grijze Rifhaai, de Oceanische Witpunthaai, de Rode Koraalbaars, de Anthias, de Rode Zee Doktersvis, de Keizervis en de Rode Zee wimpelvis.

Wanneer je gaat duiken in Egypte maakt het niet uit of je een ervaren duiker bent of een beginnende duiker. Er zijn genoeg duikscholen te vinden in verschillende steden in Egypte. Ook de hotels zijn vaak toegespitst op het duikerstoerisme. Met deze grote mate van concurrentie is het duiken in Egypte dan ook niet zo duur. Dit maakt een duikvakantie in Egypte dan ook erg populair onder Nederlanders.

>>> Aanbiedingen Hurghada

>>> Aanbiedingen Sharm el Sheikh

>>> Aanbiedingen El Gouna