Duiken op Bali

Je moet even tijd doorbrengen in die vliegtuigstoel, maar dan heb je ook wat! Het Indonesische eiland Bali met zijn groene, vulkanische en heuvelachtige landschap is een perfecte plek om je vakantie door te brengen. Cultuur en natuur van de hoogste stand maken deze bestemming een onvergetelijke ervaring.

Tegelijkertijd kun je niet naar Bali zijn geweest zonder een duik gemaakt te hebben. Net zoals de cultuur en natuur, zal ook duiken op Bali een essentiële bijdragen leveren aan de ‘Bali experience’. De duiklocaties op Bali zijn nog niet door toerisme overwoekerd waardoor je rustig van de ongerepte natuur onder de waterspiegel kunt genieten.

Het water rondom Bali is altijd lekker warm en de populatie aan vissen is groot. Veel Mantas en haaien zijn te zien en ook de zeldzame Mola Mola kun je tegen het lijf zwemmen. Het aantal en de diversiteit van vissen en koraal is de afgelopen decennia flink toegenomen en erg indrukwekkend. Ook liggen er een aantal wrakken dicht bij de kust die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Let wel dat je voor een duik op Bali best een dag mag uittrekken omdat de afstanden naar de duikplek aardig groot kunnen zijn (zowel per auto als per boot). Houd ook rekening met een stevige stroming, vooral voor beginnende duikers kan dit een (vervelende) verassing zijn. Al kun je met deze stromingen wel mooie ‘drift duiken’ maken.