Duikvakantie

Wil je op vakantie en vind je duiken leuk, of lijkt het je leuk? Dan is een duikvakantie ideaal voor jou. Een duikvakantie is een vakantie met als doel om daar (ook) te gaan duiken. Een duikvakantie gaat dan ook vaak naar een locatie bij tropisch water, omdat in tropisch water het zicht beter is en de onderwaterwereld mooier.

Keuze van de duikvakantie

Bij de keuze van je duikvakantie is er een aantal zaken die je moet overwegen. Allereerst de kwaliteit van het duiken. Is er tropisch water en is het zicht goed? Is er veel vis en koraal te zien onderwater? Hoe is het klimaat? Het is fijn om in warm water te duiken. Houd ook rekening met een eventueel regenseizoen in het betreffende land.

Daarnaast is het bij de keuze voor een duikvakantie goed om rekening te houden met je budget en tijd. Ben je opzoek naar een goedkope of korte duikvakantie, dan is het aan te raden om naar bestemmingen dichter bij huis te kijken, zoals bijvoorbeeld Egypte of Kroatië.

Het is ook goed om te kijken wat er nog meer te doen is in het gebied waar de duikvakantie heen gaat. Je bent namelijk vaak slechts een dagdeel bezig met het duiken en wellicht ook niet elke dag van je duikvakantie. Het is dus leuk als je het duiken kunt combineren met andere leuke bezigheden. Bekijk dus of er wat bezienswaardigheden zijn of activiteiten die je kunt doen waar je je duikvakantie mee kunt vullen.

Populaire duikvakanties

Er zijn enkele duikvakanties die de laatste jaren erg populair zijn bij Nederlanders. Hieronder zijn de meest populaire duikvakanties opgesomd:

Duikvakantie Egypte
Duikvakantie Bonaire
Duikvakantie Malediven
Duikvakantie Curaçao
Duikvakantie Bali