Duikvakantie Egypte

Egypte is de meest populaire bestemming voor een duikvakantie onder Nederlanders. De reden dat een duikvakantie in Egypte zo geliefd is, is een combinatie van bereikbaarheid, het klimaat, de cultuur en de kwaliteit van het duiken. De Rode Zee bij Egypte is namelijk erg helder, vol met kleurrijk koraal en een enorme diversiteit aan vissen. Ondanks dat het duiken erg mooi is in Egypte is het voor een duiker natuurlijk ook fijn als de duikvakantie zonnig is. Daarvoor zit je in Egypte goed. Egypte heeft warme zomers, milde winters en kent erg weinig neerslag. De temperatuur van het water in Egypte is het hele jaar aangenaam voor een duik, namelijk tussen de 22 en 29 graden. Het duiken bij een duikvakantie in Egypte is goed te combineren met culturele uitstapjes omdat Egypte rijk is aan bezienswaardigheden. Tot slot is Egypte relatief dichtbij en goedkoop en is een duikvakantie dan ook gemakkelijk te realiseren.

Duikvakantie Egypte - Hurghada

Duikvakantie Egypte – Hurghada

Het Egyptische Hurghada is de grootste en daarmee ook de meest toeristische plek aan de Rode Zee. Hurghada is een goede bestemming voor een duikvakantie door de mooie koraalriffen die zich een eindje van de kust af bevinden. Bij een duikvakantie in Hurghada kun je ook heerlijk genieten van de mooie stranden en zijn er leuke culturele uitstapjes te maken.

>>> Aanbiedingen Hurghada

Duikvakantie Egypte - Sharm el Sheikh

Duikvakantie Egypte – Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh ligt in het zuiden van het Egyptische schiereiland Sinai. Sharm el Sheikh is zowel een populaire badplaats als bestemming voor een duikvakantie. Het landschap is mooi en er is veel te doen. De koraalriffen zijn prachtig en liggen direct voor de kust. Daarnaast is een duikvakantie in Sharm el Sheikh interessant omdat er enkele wrakken in de buurt liggen om op te duiken.

>>> Aanbiedingen Sharm el Sheikh

Duikvakantie Egypte - El Gouna

Duikvakantie Egypte – El Gouna

El Gouna ligt niet ver boven Hurghada. Als je de grootste drukte van de Egyptische steden een beetje wilt ontwijken, is dit Egyptisch stadje een ideale plek voor een duikvakantie. Een duikvakantie in El Gouna beloofd prachtige stranden, helder water en mooie duiken. Ook in El Gouna is er de gelegenheid om op wrakken te duiken.

>>> Aanbiedingen El Gouna