Onderwaterleven in de Middellandse Zee

De Middellandse Zee is een populaire bestemming onder Nederlandse duikers. Deze populariteit is voornamelijk te danken aan het onderwaterleven dat er te vinden is. Het lekkere klimaat en het heldere water zorgen voor een ideale situatie om de schoonheid van het onderwaterleven eens van dichtbij te ervaren.

De pracht van de fauna en flora in de Middellandse Zee is ook schrijver Royan van Velse niet ontgaan. Royan van Velse is opgegroeid op een eiland in de Middellandse Zee en is van jongs af aan geïnteresseerd geweest in het leven onder het wateroppervlak. Na decennia genoten te hebben van prachtige duiken om het eiland en daarbuiten werd het tijd om ook anderen deze schoonheid te laten zien en ervaren. Samen met ervaren duiker en fotograaf Rolf Brummel hebben zij het onderwaterleven in de Middellandse Zee in kaart gebracht, beschreven en gefotografeerd.

Na jaren van excursies, heel veel duiken verder en zelfs een ontdekking van een nieuwe algensoort, mag het resultaat er wezen! In het boek ‘Onderwaterleven in de Middellandse Zee’ beschrijven Royan en Rolf op een korte en luchtige manier vele vissoorten die te vinden zijn in de ‘Grote Blauwe’. Grappige verhalen, exclusieve foto’s, interessante weetjes, een handige soorten-index en prachtige tekeningen van kunstenaar Martin Jansen maken dit boek tot een must-have voor duikers op weg naar de Middellandse Zee. Je kunt het boek vooraf lezen zodat je vissen onderwater kunt benoemen, maar achteraf in het zonnetje op het strand of terras bekijken welke vissen je allemaal hebt gespot is natuurlijk ook niet verkeerd!

Details

Titel:
Auteurs:
Afmeting:
Covertype:
Aantal pagina’s:
ISBN nummer:
Uitgeverij:
Prijs:
Betaalmethode:

Onderwaterleven in de Middelandse Zee
Royan van Velse & Rolf Brummel
20 x 24 centimeter
Soft
192
978-90-819472-0-6
Ecritures, 2011
€ 19,95
Ideal