Duikfles

De duikfles is een van de belangrijkste onderdelen van een duikuitrusting. Deze cilindervormige metalen fles bevat namelijk het gasmengsel die je nodig hebt om onder water te kunnen ademen. De grote van de duikfles kan verschillen van één tot wel 20 liter en ook de lengtes van de flessen kunnen verschillen. Een duikfles van 12 liter is bij recreatie duiken het meest gebruikelijke formaat duikfles. Het materiaal van de duiflessen is van aluminium of staal. Het jaarlijks controleren van de duikfles is erg belangrijk in verband met corrosie en beschadigingen.

Bekijk hier alle duikflessen van Amazon.de

Duikfles van aluminium

Het probleem van beschadigingen is bij een duikfles van aluminium relatief groter dan bij een fles van staal. Daar staat tegenover dat het corroderen van de aluminiumfles een minder groot probleem geeft dan het roesten bij een stalen fles. De hals van een aluminiumfles is altijd recht.

Duikfles van staal

Duikflessen van staal zullen minder snel beschadigen maar problemen met roest zullen bij deze flessen wel eerder voorkomen. Naast een rechte hals kennen sommige stalen duikflessen ook nog een taps toelopende hals.

Uitgelichte duikflessen


Polaris 12 L 230 B
€ 225,-

Polaris 15 L 230 Bar
€ 279,72

Polaris 12 L 300 B
€ 348,-

Subgear 12L
€ 271,70

HT 15 L 230 B
€ 299,-

Polaris 12 L 300
€ 309,-