Duikpak

Omdat water lichaamswarmte 20 tot 25 keer sneller geleidt dan lucht is het belangrijk om je tegen dit warmteverlies te beschermen. Als de temperatuur van het water niet boven de 25 graden uitkomt is het daarom verstandig om een duikpak te dragen.

Er zijn twee soorten duikpakken, namelijk het nat-duikpak en het droog-duikpak. Zoals de naam al suggereert wordt je lichaam bij het ene duikpak nat en blijft het bij het andere duikpak droog. Bij het nat-duikpak (ook wel wetsuit genoemd) komt er een laagje water in het duikpak dat warm wordt door je lichaamswarmte en je op die manier isoleert. Bij een droog-duikpak zit er een laagje lucht tussen je huid en het duikpak.

Nat-duikpakken zijn het meest populair, vooral bij beginnende duikers (maar zeker ook bij ervaren duikers). Een nat-duikpak is over het algemeen goedkoper dan een droog-duikpak. Daarnaast is een nat-duikpak minder schadegevoelig en is het gemakkelijk in gebruik. Een droog-duikpak houdt echter de warmte beter vast dan een nat-duikpak.

Bekijk duikpakken op bol.com

Uitgelichte duikpakken