kind-dat-aan-het-snorkelen-is

Snorkelen

Als je niet wilt duiken maar toch iets van de onderwaterwereld wilt zien, dan is snorkelen een goed alternatief. Snorkelen stelt je in staat om zonder veel spullen en zonder ervaring op een relaxte of actieve manier te genieten van alles wat onder de oppervlakte te zien is.

Wat is een snorkel

Een snorkel bestaat uit een masker voor je ogen en een buis waarmee je onder water kunt ademen. De buis steekt uit het water en is in direct contact met de lucht. Ga je dieper onder water dan zit op de buis vaak een bolletje dat de buis afsluit. Kom je weer naar boven dan moet je het water dat in de buis zit, eruit blazen om daarna weer lucht te kunnen aanzuigen.

Voordelen van snorkelen

Voor het gebruik van een snorkel hoef je niet meer elke keer je hoofd omhoog te houden om te kunnen ademen. Omdat hier normaal gesproken de meeste energie in gaat zitten, kunnen snorkelaars uren ontspannen aan de oppervlakte blijven drijven en naar beneden turen.

Wanneer je gaat snorkelen hoeft het niet te betekenen dat je alles alleen maar van een afstandje kunt zien en niks van dichtbij kan bekijken. Bij snorkelen kun je namelijk met gebruik van vinnen gemakkelijk een eind onderwater ‘duiken’. Hierbij wordt vaak de zogeheten hoekduik toegepast.

Nadelen van snorkelen

Bij het snorkelen kun je niet te lang onder water blijven omdat je natuurlijk niet te lang zonder zuurstof kan. Het is daarom goed om niet te diep te gaan, zodat je nog zonder moeite de oppervlakte kan halen wanneer je de neiging hebt om te ademen. Eenmaal boven water blaast de snorkelaar het water uit z’n snorkel, zodat hij weer normaal kan ademen.

Bron:
Dit artikel is geschreven door de vorige eigenaar van duikeninformatie.nl. Het artikel is veel geraadpleegd door (beginnende) duikers en daarom hebben wij dit weer live gezet. Mochten hier vragen over zijn kan er via het contactformulier contact opgenomen worden.