PADI

Professional Association of Diving Instructors (PADI) is een internationale organisatie die wereldwijd actief is op het gebied van duikopleidingen. PADI biedt een groot aantal opleidingen aan, voor duikers en instructeurs, en bemiddelt in de certificatie. De belangrijkste brevetten, de inhoud van de opleiding en de eisen die nodig zijn voor het behalen van dergelijke brevetten worden hieronder beschreven. De brevetten zijn wereldwijd erkent.

PADI – Open Water Diver

Wanneer je deze cursus met succes afrondt en het brevet op zak hebt, ben je gekwalificeerd om zonder begeleiding te duiken. Met dit brevet toon je aan dat je alle basiskennis en -vaardigheden beheerst die nodig zijn om veilig en onafhankelijk een duik te kunnen maken.

Om deel te mogen nemen aan deze cursus moet je minimaal 10 jaar oud zijn, in goede gezondheid verkeren en redelijk kunnen zwemmen. Tevens dien je een medische keuring te ondergaan bij een dokter en een medische verklaring te tekenen. Met het Padi Open Water Diver brevet mag men duiken tot een diepte van 18 meter.

PADI – Advanced Diver

De Padi Advanced Diver cursus is ervoor bedoeld om je basisvaardigheden te verbeteren. Dit wordt gedaan door het uitbreiden van techniek, door ervaring op te doen en door vertrouwd te raken met bepaalde situaties.

Tijdens de cursus kan er gekozen worden tussen een aantal specialisatie duiken. Zo kan er onder andere gekozen worden om een diepe duik, wrakduik, nachtduik, trimtechniek duik of stroomduik te maken. Met het Padi Advanced Diver duikbrevet mag er gedoken worden tot 30 meter.

PADI – Rescue Diver

Met de Padi Rescue Diver cursus leer je hoe je ongevallen bij duiken kunt voorkomen. Wanneer er zich toch een noodgeval voordoet weet je, met dit brevet op zak, hoe je in zulke situaties moet handelen.
Voordat je aan deze cursus begint dien je het Advanced Diver (of een gelijkwaardig) brevet gehaald te hebben. Naast de duikcursus dient er ook een erkende reanimatie cursus afgerond te worden. De Padi Rescue Diver cursus is een stap richting het PADI Divemaster brevet.

PADI – Dive Master

Padi Dive Master is het eerste professionele niveau wat een duiker kan behalen. Het is een moeilijke cursus waarbij je tijd moet investeren in het studeren van de theorie en het oefenen van vaardigheden. Bij de cursus wordt er gewerkt aan professionalisme, leer je hoe je een voorbeeld moet zijn en word je opgeleid om te kunnen assisteren en om toezicht te houden bij opleidingen en duikactiviteiten.
Om dit duikbrevet te kunnen halen dien je minimaal 50 duiken gemaakt te hebben, in het bezit te zijn van een Rescue Diver brevet en uitstekend te kunnen duiken. Met dit duikbrevet op zak is het toegestaan om te werken bij duikcentra en duik-instructeurs te assisteren.

Bron:
Dit artikel is geschreven door de vorige eigenaar van duikeninformatie.nl. Het artikel is veel geraadpleegd door (beginnende) duikers en daarom hebben wij dit weer live gezet. Mochten hier vragen over zijn kan er via het contactformulier contact opgenomen worden.